Българска асоциация на барманите
Българската асоциация на барманите е член на IBA.
избор на език:   български | english

Българин грабна за рекорден трети път световната титла за бармани

Българинът Васил Колев спечели за трети път световното първенство за бармани, което завърши в София, съобщиха от Асоциацията на барманите в България. Той спечели в най-оспорваната категория „Изборът на бармана“ срещу представителите на още единадесет страни.

Колев поставя рекорд в историята на Международната асоциация на барманите, тъй като никой друг не е успявал да спечели три световни титли. Българинът вече триумфира през 2011 година в Полша и през 2012 година в Китай.

България е и единствената страна, която от 2010 г. насам всяка година печели медали на Световното първенство на барманите в резултат от наложените високи професионални стандарти, коментира президентът на Българската асоциация на барманите Пенчо Пенчев.

Коктейлът, който донесе най-престижното световно отличие за бармани на Васил Колев, се казва „Розови сълзи“. В него има домашно направена съставка, която допълва букета от вкусове и съдържа нашенска мащерка.

Коктейлът „Розови сълзи“:
30 мл Джим Бим Хъни
15 мл Реал джинджифил
20 мл ликьор Монин праскова
100 мл фреш портокал
12 капки Де Кайпър Класик битер
20 мл домашно направена съставка от 500 мл Монин дъвка, 600 мл вода, 8 гр. мащерка, 5 гр. джинджифил, 1 гр карамфил, 1 пръчица канела, розов грейпфрут обелен